Krasilnikoff Consulting

Udbydere af IT til forsikring

Links til nogle af de udbydere af software til forsikringsbranchen, som jeg har stiftet bekendskab med.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BEC A/S
Bankernes EDB Central har traditionelt lavet IT for en lang række mindre banker. Nu har de kastet sig over liv- og pensionsmarkedet og laver IT løsninger til pensionskasser og til LET Pension. I denne forbindelse købte de Schantz Data, der nu fungerer som et selvstændigt datterselskab under BEC.
Det er BEC's vision at skabe en IT løsning til forsikring og pension med baggrund i deres store erfaring fra det finansielle marked.
 
Capgemini A/S
CAP Gemini har både en stor konsulentafdeling og en stor udviklingsafdeling indenfor liv- og pensionsforsikring. CAP udviklede i slutningen af 1990'erne sammen med Codan en mainframe baseret IT løsning til liv- og pension. Denne løsning er nu kørende hos SEB Pension.
 
CSC A/S
CSC arbejder med forsikring overalt i verden. De er både inden for consulting og med salg af deres forsikringssystem AIA.
AIA startede som et skadesystem, men virker nu også indenfor liv og pension til understøttelse af markedsrenteprodukter. AIA er desuden særdelses stærkt til håndetering af helbredsforsikringer. Den franske offentlige sygesikring kører på AIA.
CSC har AIA kørende hos bl.a. AP Pension og PFA Pension.
 
Godt bud på et firma der kan levere serverhosted forsikringssystem til liv, skade, unit link, markedsværdiberegninger, solvency II...  De er danske - de kender den danske lovgivning.
 
FDC har i mange år leveret IT løsninger til det danske livsforsikringsmarked. En grundig renovering af deres gamle livkerne har resulteret i F2100-løsningen. FDC har også udviklet en Unit Link løsning til Folkebørsen (under ATP), og er også repræsenteret på markedet for IT systemer til skadeforsikring.
 
Fineos er et procesbaseret rammesystem til forsikringsbranchen. Vidt udbredt i verden, men mangler at lande i Danmark. Både Cap Gemini og IBM nævnes som integratorer af Fineos applikationer, så det kan jo være det kommer. Det kunne være spændende.
 
IBM har længe interesseret sig forsikringsmarkedet, men er ikke rigtig slået igennem på det område i Danmark. De har ellers beskrevet en Insurance Application Architecture (IAA), der skulle være ganske omfattende, og et Insurance Information Warehouse (IIW).
 
TIA
TIA startede med at levere IT løsninger til skadeforsikringsmarkedet, men har nu løsninger klar til liv- og pension.
 
Søren Krasilnikoff | CVR: 37627216 | C V E Knuths vej 18B, 2900 Hellerup - Denmark | Tlf.: +45 2814 3221 | sk@krasilnikoff.dk